zdjecie
FOT. E. SĄDEJ

Żywność na skróty

Wprowadzenie przepisów ułatwiających zbyt produktów przez rolników na lokalnym rynku może poprawić jakość żywności. Według ekspertów, sprzedaż bezpośrednia jest szansą na przetrwanie zwłaszcza dla mniejszych gospodarstw

Krzysztof Losz

Bezpieczeństwo żywności jest zagrożone – to zgodna opinia analityków po ostatnich aferach dotyczących fałszowania produktów żywnościowych czy używania do produkcji wędlin mięsa z chorych czy padniętych zwierząt. Choć ten problem dotyczy dużych producentów, ucierpieć mogą z tego powodu również rolnic

Pozostało do przeczytania:
94%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,50 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności