Przepis z audycji „Porady kulinarne” w Radiu Maryja z 29 grudnia 2021 r.

Sałatka z gotowanych buraków

Składniki:

  • 3-4 średnie buraki
  • śliwki suszone bez pestek i orzechy włoskie wg uznania
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku

Wykonanie:

Buraki gotujemy do miękkości, obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Czosnek drobn

Pozostało do przeczytania:
39%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności