Przepis z audycji „Porady kulinarne” w Radiu Maryja z 27 sierpnia 2025 r.

Zapiekanka orkiszowo-jabłkowa

Składniki:

  • 40 dag makaronu orkiszowego (radiatori, świderki lub wstążki) 
  • 10 średnich jabłek 
  • 10 dag płatków migdałowych 
  • łyżka cynamonu 
  • 1/2 szklanki bakalii (rodzynki, orzechy, owoce morwy) 
  • opakowanie cukru waniliowego trzcinowego 
  • 1/3 łyżeczki galgantu 
  • 1/3 łyżeczki be
Pozostało do przeczytania:
72%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności