Przepis z audycji „Porady kulinarne” w Radiu Maryja, 6 listopada 2019 r.

Zupa krem z dyni

Składniki:

2 kg dyni 1 l wody 500 ml mleka po łyżeczce soli, cukru, imbiru, kurkumy 2 łyżki masła lub 4 łyżki śmietany kremówki

Wykonanie:

Z dyni usuwamy pestki, kroimy na kawałki i układamy na dużej blasze do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. C i pieczemy dynię do mi

Pozostało do przeczytania:
48%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,50 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności