zdjecie

Piątek

Ryba zapiekana w śmietanie

  • ok. 800 g filetów z dorsza
  • duża cytryna
  • 2 średnie cebule
  • mąka
  • 200 ml śmietany 18 proc.
  • masło klarowane
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Rybę opłukać, osuszyć, podzielić na kilka części i skropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać masło, kawałki ryby

Pozostało do przeczytania:
60%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności