Tuchowska zupa jarzynowa

Składniki:

  • 2 litry wody lub wywaru z rosołu
  • 2-3 średnie buraczki
  • 2 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • 5 ziemniaków
  • kawałek kapusty włoskiej
  • 1-2 łyżek przecieru pomidorowego
  • 2-3 łyżki śmietany
  • ok. 25 dag grubszego makaronu
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Pozostało do przeczytania:
45%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. Dostępna jest również płatność za pomocą sms.

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 1,80 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności