Mocny bulion – podstawa do różnych zup

SKŁADNIKI

  • 3 kg kości wołowych
  • 2 kg kości wieprzowych
  • 1,5 kg mięsa wołowego
  • 10 l wody
  • 2 łyżki stołowe soli
  • 4-5 marchwi
  • 3 pietruszki
  • 1 seler
  • 1 por


WYKONANIE

Kości pociąć na mniejsze kawałki, krótko namoczyć. Mięso i kości włożyć do dużego garnka do zimnej wody

Pozostało do przeczytania:
45%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,50 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności