Przepis z audycji „Porady kulinarne” w Radiu Maryja, 19 czerwca 2019 r.

Ogórki małosolne bez zalewy

Składniki:

  • 50 dag małych ogórków gruntowych
  • płaska łyżeczka soli kamiennej
  • kawałek korzenia chrzanu
  • liść chrzanu
  • kilka baldachów kopru
  • 3 ząbki czosnku

Wykonanie:

Ogórki myjemy i ścinamy końcówki. Ząbki czosnku kroimy na pół. Do grubego strunowego woreczka wkładamy

Pozostało do przeczytania:
56%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. Dostępna jest również płatność za pomocą sms.

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 1,80 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności