Gotujemy z siostrą Teresą

Galaretka jabłkowo-miętowa

Konfitury i galaretki

Składniki:

  • 1 szklanka świeżych listków mięty
  • 2 kg jabłek
  • 1/2 szklanki soku z cytryny
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki wody

Wykonanie:

Jabłka dokładnie myjemy, kroimy w ósemki i wydrążamy gniazda nasienne. W garnku z grubym dnem zagotowujemy wodę z cukrem, wrzucamy jabłka, dodaj

Pozostało do przeczytania:
55%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 1,80 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności