Gotujmy z siostrą Teresą

Grzyby w zalewie solnej

Idziemy na grzyby

Składniki:

  • 2 kg świeżych grzybów leśnych (podgrzybki, borowiki, maślaki)
  • łyżka soli kamiennej na litr wody

Wykonanie:

Grzyby dokładnie oczyszczamy i myjemy. W garnku zagotowujemy 4-5 l wody z solą, wrzucamy grzyby i gotujemy 10 min. Zbieramy tworzącą się pianę. Po obgotowaniu grzyb

Pozostało do przeczytania:
43%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. Dostępna jest również płatność za pomocą sms.

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 1,80 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności