zdjecie
Spożywanie ekologicznie wytworzonej żywności jest korzystne dla zdrowia. Ma to związek z większą zawartością składników mineralnych, pierwiastków śladowych, witamin i wtórnych metabolitów
FOT. ADOBE STOCK

Mikroelementy w diecie człowieka

Ogromne znaczenie krzemu i boru dla zdrowia człowieka

Prof. Ewa Solarska

Siedemdziesiąt lat temu rolnictwo nie powodowało degradacji środowiska, a gdy na szeroką skalę wprowadzono syntetyczne nawozy i środki ochrony roślin, stało się jednym z głównych źródeł zanieczyszczeń. Również nawozy organiczne, obornik i gnojowica pochodzące z intensywnego chowu zwierząt, gdy są ni

Pozostało do przeczytania:
98%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 1,80 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności