Gotujemy z siostrą Teresą

Pascha z bakaliami

Wielkanocne ciasta

CIASTO:

  • 2 l tłustego mleka
  • 1 l śmietany 18%
  • 8 jajek
  • 25 dag masła
  • szklanka cukru
  • 2 szklanki bakalii: orzechy, migdały, skórka pomarańczowa, suszone morele, aromat waniliowy

Wykonanie:

Mleko zagotowujemy. Jajka miksujemy ze śmietaną i wlewamy do gorącego mleka, ciągle mie

Pozostało do przeczytania:
64%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,50 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności