Gotujemy z siostrą Teresą

Chlebek marchewkowy

Marchewkowe rozmaitości

Składniki:

  • szklanka mąki pszennej 
  • szklanka mąki żytniej 
  • 150 g aktywnego zakwasu żytniego 
  • szklanka wody 
  • 2 marchewki 
  • 1,5 łyżeczki soli 
  • 1/2 łyżeczki czarnuszki

Wykonanie:

Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Obydwa rodzaje mąki przesiać do miski,

Pozostało do przeczytania:
50%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności