Gotujemy z siostrą Teresą

Polędwica ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami

Przyrządzamy mięso

Składniki:

  • polędwica wieprzowa
  • 2 łyżki pesto z bazylii
  • 50 dag szpinaku mrożonego
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku
  • 1/2 szklanki tartego sera żółtego
  • 1/2 szklanki śmietanki 30 proc.
  • 1 kg małych ziemniaków
  • posieka
Pozostało do przeczytania:
72%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 2,20 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności