Gotujemy z siostrą Teresą

Frykadelki z serem

Mięso mielone

Składniki:

  • 40 dag mięsa mielonego, najlepiej cielęciny
  • 2 żółtka
  • 1/2 szklanki śmietany
  • po 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, pieprzu, imbiru, kardamonu
  • łyżeczka soli
  • 30 dag szpinaku mrożonego
  • 5 łyżek masła
  • 4 plastry żółtego sera
  • 3 ząbki czosnku
  • cebula

Wykonanie:

Pozostało do przeczytania:
63%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 1,80 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności