Gotujemy z siostrą Teresą

Pierogi z kaszą gryczaną

Potrawy z bakaliami

Składniki na ciasto:

  • 3 szklanki mąki + do podsypywania 
  • 5 łyżek oleju 
  • ok. 2/3 szklanki wody 
  • jajko 
  • 2 łyżki oleju 
  • 1/2 łyżeczki soli

Farsz:

  • szklanka kaszy gryczanej 
  • jajko 
  • 2/3 szklanki posiekanych orzechów włoskich i laskowych 
  • cebula 
  • 2 ząbki czosnku 
Pozostało do przeczytania:
73%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności