Żurek orkiszowy

SKŁADNIKI

Zakwas orkiszowy

  • 8 łyżek mąki orkiszowej razowej
  • pół litra letniej przegotowanej wody

 

  • 2 l wody
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • mała cebula
  • marchewka
  • seler
  • mała pietruszka
  • po pół łyżeczki przypraw: hyzo
Pozostało do przeczytania:
68%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,50 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności