Boże Narodzenie 2020

Karp po kasztelańsku

WIECZERZA WIGILIJNA

SKŁADNIKI:

  • 1 kg karpia
  • 3 cebule
  • 3/4 szklanki wytrawnego białego wina 
  • 1/2 szklanki wody
  • 10 śliwek suszonych
  • sok i skórka otarta z cytryny
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • po 1/2 łyżeczki soli, pieprzu, cynamonu 
  • 2 goździki

WYKONANIE:

Karpia

Pozostało do przeczytania:
72%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,50 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności