Gotujemy z siostrą Teresą

Dżem morelowo-marchewkowy

Przetwory na słodko

Składniki:

  • 1,6 kg moreli
  • 30 dag młodej marchewki
  • cytryna
  • 50 dag cukru żelującego (3:1)
  • po łyżce kurkumy, kardamonu, imbiru

Wykonanie:

Morele pestkujemy i drobno kroimy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Z cytryny ocieramy skórkę, a sok wyciskamy. Przygotow

Pozostało do przeczytania:
46%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 2,20 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności