Gotujemy z siostrą Teresą

Marmolada pomarańczowa z imbirem

Przetwory na słodko

Składniki:

  • 1,5 kg pomarańczy
  • 30 dag cukru drobnego
  • opakowanie środka żelującego 3:1
  • sok wyciśnięty z cytryny
  • po łyżeczce kardamonu, kurkumy
  • 6 cm korzenia imbiru

Wykonanie:

Z pomarańczy wykrajamy fileciki (bez białej błony) i przekładamy do garnka. Wsypujemy cukier i wol

Pozostało do przeczytania:
49%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 2,20 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności