Gotujemy z siostrą Teresą

Powidła wiśniowe

Przetwory na słodko

Składniki:

  • 1 kg wiśni
  • 40 dag cukru
  • 2 łyżeczki kardamonu
  • 3 goździki

Wykonanie:

Wiśnie drylujemy. Na dno garnka wlewamy tyle wody, żeby je zakryć, i zagotowujemy. Wrzucamy wiśnie i powoli smażymy. Kiedy objętość wiśni zmniejszy się o połowę, dodajemy cukier, kardamon i goździki

Pozostało do przeczytania:
41%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności