zdjecie
FOT. ADOBE STOCK

Gotujemy z siostrą Teresą

Knedle z morelami

Owocowe smaki lata

Składniki:

  • 1 kg moreli 
  • 1 kg ziemniaków ugotowanych 
  • 1/2 łyżeczki soli 
  • 3 żółtka 
  • po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i pszennej 
  • szklanka rodzynek 
  • 15 dag masła 
  • 10 dag bułki tartej

Wykonanie:

Morele umyć, przeciąć na pół, wyjąć pestki, a w środek włożyć po 3-4 rodzynk

Pozostało do przeczytania:
60%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności