Schab pieczony cebulowo-porowy

Maria Majewska

  • 1 kg schabu
  • 3 cebule
  • 2 białe części pora
  • 2 łyżki śmietany 12 proc.
  • 2 łyżki masła
  • łyżka mąki
  • 100 ml wody
  • 100 ml białego wina
  • sól, pieprz

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Cebule pokroić w talarki. W naczyniu do zapiekania ułożyć na zmianę plastry schabu i cebul

Pozostało do przeczytania:
53%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności