zdjecie

Zapiekanka ziemniaczana z grzybami

Maria Majewska

  • 2 kg dużych ziemniaków (waga po obraniu)
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • 400 ml śmietanki 30 proc.
  • 400 ml mleka
  • 60 g suszonych grzybów leśnych
  • 100 g ulubionego sera, np. gruyère
  • sól, pieprz

Grzyby moczyć w wodzie kilka godzin. Następnie podgotować, ostudzić, odsączyć i drob

Pozostało do przeczytania:
67%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności