zdjecie
FOT. ADOBE STOCK

KACZE UDKA W CZERWONYM WINIE

Maria Majewska

» 4-6 sztuk kaczych udek (kazde po 250 g)
» łyzka majeranku
» 8 zabków czosnku w łupinach
» kilka gałazek rozmarynu (lub 2 łyzeczki suszonego)
» 400 ml czerwonego wytrawnego wina
» 4 czubate łyzki kon tury wisniowej
» sól, pieprz

Piekarnik rozgrzać do 190 st. C. Mięso z obu stron oprószyć solą, p

Pozostało do przeczytania:
68%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności