Przepis z audycji „Porady kulinarne” w Radiu Maryja, 17 czerwca 2020 r.

Ogórki małosolne z papryczką chili i miodem

Składniki:

  • 50 dag ogórków gruntowych
  • papryczka chili
  • łyżka miodu
  • 1 l wody
  • łyżka soli kamiennej
  • 2 plasterki chrzanu
  • 2 gałązki kopru
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście dębu

Wykonanie:

Wodę gotujemy, dodajemy sól i mieszamy. Po przestygnięciu dodajemy łyżkę miodu. Ogórki my

Pozostało do przeczytania:
57%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności