zdjecie
FOT. BIGSTOCK

KACZKA PIECZONA W POWIDŁACH

Maria Majewska

  • 4 piersi z kaczki
  • 4 łyżki przyprawy do drobiu
  • 8 łyżek powideł śliwkowych
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • 250 ml czerwonego wina
  • 250 ml soku jabłkowego
  • 4 łyżeczki miodu
  • 200 ml bulionu
  • sól, pieprz biały

 

Mięso umyć, osuszyć, skórę delikatnie naciąć. Z powideł, muszta

Pozostało do przeczytania:
58%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,50 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności