zdjecie

Pieczona pierś indycza

Maria Majewska

’ 1 kg fileta z indyka

’ 2 cebule

Na marynatę:

’ 2 łyżki oleju

’ 4 łyżki musztardy

’ 2 łyżki miodu

’ 2 łyżki soku z cytryny

’ po 2 łyżeczki mielonego kminku, oregano, słodkiej papryki

’ sól, pieprz

Mięso umyć i osuszyć. Cebule pokroić w talarki. Wszystkie składniki marynat

Pozostało do przeczytania:
62%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 1,80 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności