Zupa kalafiorowa z jabłkiem

Maria Majewska

’ średni kalafior

’ szklanka ugotowanej kaszy jaglanej

’ duże jabłko

’ 2 ząbki czosnku

’ cebula

’ 2 łyżki masła klarowanego

’ 1,5 l bulionu warzywnego

’ otarta skórka z 1/2 cytryny

’ łyżeczka curry

’ 1/2 łyżeczki kurkumy

’ szczypta gałki muszkatołowej

’ szczypta imbi

Pozostało do przeczytania:
67%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 1,80 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności