Przepis z audycji „Porady kulinarne” w Radiu Maryja, 20 lipca 2022 r.

Konfitura z czarnej porzeczki

Składniki:

2 kg czarnej porzeczki 1 i 1/2 kg cukru 250 ml wody

Wykonanie:

Owoce myjemy. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy cukier i gotujemy syrop „do nitki” w temperaturze 120 st. C. Do syropu wsypujemy oczyszczone owoce i zagotowujemy bez mieszania. Odstawiamy na 24 godz. Czynność powtarzam

Pozostało do przeczytania:
39%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 2,20 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności