zdjecie
FOT. ADOBE STOCK

Dżem morelowy z rozmarynem

Składniki:

1 kg moreli 3 łyżki soku z cytryny 3 gałązki rozmarynu 30 dag żurawiny 60 dag cukru żelującego 3:1 1/4 szklanki wody

Wykonanie:

Morele sparzamy, obieramy ze skórki i usuwamy pestki. Kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka, podlewamy wodą i gotujemy na małym ogniu. Do r

Pozostało do przeczytania:
48%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 2,20 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności