Dżem truskawkowo-czekoladowy

Składniki:

1 kg truskawek 50 dag cukru żelującego 2:1 sok wyciśnięty z jednej cytryny 10 dag białej czekolady łyżeczka kardamonu

Wykonanie:

Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka, wlewamy sok z cytryny, dodajemy kardamon i gotujemy na małym og

Pozostało do przeczytania:
43%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 2,20 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności