zdjecie
FOT. BIGSTOCK

Złociste kotleciki z ciecierzycy i orzechów

• 200 g ugotowanej ciecierzycy
• jajko
• 100 g orzechów nerkowca
• 1/2 łyżeczki kurkumy
• olej do smażenia
• kminek
• sól i pieprz

Orzechy mielemy na mączkę. Ciecierzycę mieszamy
z kurkumą i blendujemy. Dodajemy pozostałe przyprawy, jajko i orzechy. Dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki i smaż

Pozostało do przeczytania:
38%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,50 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności