zdjecie

Sobota

Naleśniki pod pierzynką

Jolanta Żaba szef kuchni ośrodka Villa Carpatia z Żołyni

  • po szklance mleka i wody gazowanej, łyżka cukru
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • szklanka mąki orkiszowej razowej
  • 1/3 szklanki oliwy z oliwek
  • 3 jajka
  • szczypta soli, masło klarowane do smażenia

Farsz

  • ok. 70 dag sera białego, 2 żółtka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • pół laski wa
Pozostało do przeczytania:
63%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności