zdjecie

Poniedziałek

Zupa krem brokułowa

Jolanta Żaba szef kuchni ośrodka Villa Carpatia z Żołyni

  • 2 brokuły, 2 cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 3 pietruszki, 1/2 pora
  • pęczek natki pietruszki, seler
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • przyprawy: sól morska, pieprz cayenne, zioła prowansalskie
  • opcjonalnie: 3 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego

Warzywa umyć i obrać, pokroić na dowolne kawał

Pozostało do przeczytania:
39%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności