zdjecie

Piątek

Pierogi z pokrzywą i serem

Jolanta Żaba, szef kuchni ośrodka Villa Carpatia z Żołyni

’ ok. 30 dag mąki pszennej

’ ok. 20 dag mąki pszennej razowej

’ 2 jajka

’ 2 szklanki ciepłej wody

’ 2 łyżki oliwy z oliwek

Farsz

’ 500 g sera białego

’ 300 g młodych pokrzyw lub tylko listków

’ 2 ząbki czosnku

’ sól, pieprz do smaku

’ 2 łyżki masła klarowanego

Na far

Pozostało do przeczytania:
64%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. Dostępna jest również płatność za pomocą sms.

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 1,80 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności