zdjecie

Czwartek

Ziemniaczki młode zapiekane

Jolanta Żaba, szef kuchni ośrodka Villa Carpatia z Żołyni

’ ok. 1 kg młodych małych ziemniaków

’ oliwa z oliwek

’ oregano, zioła prowansalskie

’ sól, czosnek

’ patyczki do szaszłyków

’ opcjonalnie dowolne upieczone mięso

Ziemniaki dobrze wyszorować. Do wysokiej miski dać oliwę, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek i zioła, wrzucić ziemn

Pozostało do przeczytania:
50%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. Dostępna jest również płatność za pomocą sms.

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 1,80 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności