Niedziela

UDKA W POMIDOROWYM SOSIE

Jolanta Żaba, szef kuchni ośrodka Villa Carpatia z Żołyni

’ 4-5 udek drobiowych

’ 2 łyżeczki suszonej bazylii

’ 3 ząbki czosnku

’ 2-3 łyżki oliwy z oliwek

’ 2 łyżki przecieru pomidorowego

’ po 1/2 łyżeczki papryki słodkiej i curry, szczypta pieprzu cayenne

’ łyżeczka soli

Udka umyć, oczyścić i osuszyć ręcznikiem papierowym. Przyprawy,

Pozostało do przeczytania:
45%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 2,20 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności