zdjecie

Zrazy napoleońskie

Maria Majewska

  • 1 kg mięsa wołowego na zrazy
  • 2 marchwie
  • 2 pietruszki
  • duża cebula lub por
  • 1/2 selera
  • kalarepa
  • po 2/3 szklanki białego wina i wywaru z gotowania grzybów
  • mąka, masło
  • sól, pieprz

Mięso pokroić na plastry. Rozbić tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i krót

Pozostało do przeczytania:
60%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności