Szarlotka z budyniem

Składniki:

  • ok. 1,5 kg jabłek
  • 50 dag mąki
  • 25 dag masła lub margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 budynie śmietankowe lub waniliowe
  • 1 litr mleka

 

Wykonanie:

Zrobić kruche ciasto: mąkę, cukier, masło lub margarynę, proszek, j

Pozostało do przeczytania:
59%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności