zdjecie

Zupa krem z kalafiora i soczewicy

Maria Majewska

  • kalafior
  • duża cebula
  • kawałek korzenia selera
  • łyżka startego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki soczewicy czerwonej
  • 2 marchewki
  • 2 łyżeczki curry
  • łyżeczka wędzonej papryki
  • 0,7 l passaty pomidorowej
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • śmietana lub gęsty jogurt
  • sól, pieprz
Pozostało do przeczytania:
67%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 1,80 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności