zdjecie
FOT. BIGSTOCK

PIECZEŃ WIEPRZOWA Z SZAFRANEM

Maria Majewska

  • 70-80 dag szynki lub łopatki wieprzowej
  • 2 cebule
  • szafran
  • kminek mielony
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki smalcu gęsiego lub wieprzowego
  • mąka do obtoczenia mięsa
  • białe wino lub jasne piwo do podlania

Mięso uformować i zesznurować. Natrzeć solą, pieprzem i mielonym kminkiem. Obtoczy

Pozostało do przeczytania:
65%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 1,80 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności