zdjecie

Zupa węgierska

Maria Majewska

  • 2 l bulionu
  • 600 g wołowiny na zrazy
  • 1 kg papryki żółtej, czerwonej i zielonej
  • 2 łyżki oleju
  • 300 g ziemniaków
  • 4 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 strąki ostrej papryczki pepperoni
  • 80 g koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki masła
  • po łyżeczce papryk: ostrej, słodkiej
Pozostało do przeczytania:
71%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności