zdjecie

Risotto z pieczoną dynią

Maria Majewska

’ 700 g dyni Hokkaido

’ 3 szczypty płatków suszonego chilli

’ 3-4 łyżki oliwy z oliwek

’ 400g ryżu arborio

’ 250 ml wina białego wytrawnego

’ 500 ml bulionu warzywnego

’ 2 cebule

’ kilka łodyg świeżego tymianku

’ 3/4 szklanki świeżo startego parmezanu

’ sól, pieprz

Dyni

Pozostało do przeczytania:
71%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,50 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności