zdjecie

Burgery z kaszy jaglanej i kalafiora

Monika M. Zając

  • duży kalafior
  • szklanka kaszy jaglanej
  • szklanka bulionu
  • jajko
  • otręby żytnie, bułka tarta
  • po łyżeczce gałki muszkatołowej i białego pieprzu, sól
  • masło klarowane

Kalafior dzielimy na kilka różyczek, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i rozgniatamy

Pozostało do przeczytania:
60%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności