zdjecie

Świąteczny obiad

Pierogi ze szpinakiem

SKŁADNIKI NA CIASTO:

  • 30 dag mąki pszennej
  • 2 pęczki bazylii
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki zimnej wody
  • 1/2 szklanki gorącej wody 
  • 1/2 łyżeczki soli

FARSZ:

  • 3 ząbki czosnku
  • 40 dag szpinaku
  • 20 dag twarogu
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżka mąki razowej orkiszowej
  • 3 łyżki m
Pozostało do przeczytania:
76%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności