zdjecie

Ciasta wielkanocne

Pascha z bakaliami

SKŁADNIKI:

  • 2 l mleka tłustego 
  • 1 l śmietany 18% 
  • 25 dag masła 
  • 8 jajek 
  • 2 szklanki bakalii: orzechy, migdały, rodzynki, suszone morele + do dekoracji 
  • aromat waniliowy 
  • 1,5 szklanki cukru

Mleko wlewamy do garnka i podgrzewamy. Śmietanę i jajka miksujemy i wlewamy do gor

Pozostało do przeczytania:
64%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 3,90 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności