zdjecie

Zupa z botwiny

’ 2 pęczki młodej botwinki

’ 2 duże marchewki

’ 1,5 l bulionu warzywnego

’ 500 g młodych ziemniaków

’ 2 łyżki masła klarowanego

’ 3 łyżki soku z cytryny

’ 100 ml śmietanki 30 proc.

’ mąka

’ 2 łyżki posiekanego lubczyku

’ 3 ząbki czosnku

’ pęczek koperku

’ sól, pieprz

Marchew obrać i pokroić w koste

Pozostało do przeczytania:
70%

Drogi Czytelniku,

Pełny dostęp do artykułu i całego wydania jest płatny.
Polecamy zakup poprzez serwis: sklep.naszdziennik.pl oferujący szeroki wachlarz kanałów dostępu. .

Zalety kupna
w sklepie
  • koszt jednego numeru to 1,80 zł
  • w prenumeracie jest jeszcze taniej
  • dostęp w dwóch formach PDF oraz on-line
  • możliwość pobierania wydań ze strony sklepu
  • możliwość otrzymywania wydań drogą mailową
  • popularne formy płatności